1 Mart 2016 Salı

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

 

Kereviz kışın en güzel sebzelerinden biri olmasına rağmen nedense pek sevilmez. Oysa o kadar besleyici ve güzel bir sebzedir ki bir alışırsanız vaz geçemezsiniz. Onun için en güzel tarifi size vermek istiyorum. Portakal suyu ile birlikte kerevizi bir kez deneyip benimle yorumlarınızı paylaşın. Sağlıklı ve afiyetle yiyin.

Malzemeler:
3 orta boy kereviz
2 adet kuru soğan
1 adet  havuç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet portakalın suyu
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp şeker

Yapılışı:
Kerevizlerin kabukları kalınca soyulup, patates gibi doğranır ve kararmaması için limonlu suya konur. Soğanların kabukları soyulur ve yemeklik olarak doğranır. Tencerede zeytinyağıyla beraber kısık ateşte hafifçe kavrulur. Havuçlar soyulup, verev şekilde doğranır.

 

Soğanların üzerine suyu süzülen kerevizler ve havuç eklenir. 1-2 dk. kavrulur. Portakal suyu sıkılıp kerevizlerin üzerine dökülür. Küp şeker ile birlikte sıcak su ve tuz tencereye ilave edilir. Kapağı kapatılan tencerede kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır...




1 yorum:

  1. ben yemeklere hep soğuksu eklerim. sıcak su eklemenin bir püf noktası var mı?

    YanıtlaSil