Kereviz kışın en güzel sebzelerinden
biri olmasına rağmen nedense pek sevilmez. Oysa o kadar besleyici ve güzel bir
sebzedir ki bir alışırsanız vaz geçemezsiniz. Onun için en güzel tarifi size
vermek istiyorum. Portakal suyu ile birlikte kerevizi bir kez deneyip benimle
yorumlarınızı paylaşın. Sağlıklı ve afiyetle yiyin.
Malzemeler:
3 orta boy kereviz
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet portakalın suyu
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp şeker
Yapılışı:
Kerevizlerin kabukları kalınca soyulup, patates gibi
doğranır ve kararmaması için limonlu suya konur. Soğanların kabukları soyulur
ve yemeklik olarak doğranır. Tencerede zeytinyağıyla beraber kısık ateşte hafifçe
kavrulur. Havuçlar soyulup, verev şekilde doğranır.
Soğanların üzerine suyu
süzülen kerevizler ve havuç eklenir. 1-2 dk. kavrulur. Portakal suyu sıkılıp kerevizlerin üzerine dökülür. Küp şeker ile
birlikte sıcak su ve tuz tencereye ilave edilir. Kapağı kapatılan
tencerede kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis
yapılır...
ben yemeklere hep soğuksu eklerim. sıcak su eklemenin bir püf noktası var mı?
YanıtlaSil