9 Mart 2016 Çarşamba

Çikolata Soslu Kedidili Pasta

 
Kedidili bisküvi eskiden sadece pastanelerde bulunur ve gram ile satılırdı. Ama artık tüm marketlerde kolayca bulabildiğimiz için çok şanslıyız. Canınız tatlı istediğinde hemen bir muhallebi ile birlikte hazırlayabileceğiniz bu tarifi umarım sizlerde çok beğenirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler:
1 paket kedidili bisküvi (18 adet)
1 su bardağı süt (ıslatmak için)

Muhallebi için:
500 ml süt
3 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta

Krem Şanti için:
1 paket krem şanti (en son eklenecek)
½ su bardağı soğuk süt

Üzeri için:
1 paket çikolata sosu
2,5 bardak süt

Yapılışı : 
Öncelikle muhallebi için tüm malzemeler bir tencereye konularak koyu kıvama gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra soğuması için bekletilir. Toz krem şanti soğuk süt ile  hazırlanır ve soğumuş olan muhallebiye ilave edilir. Mikser ile 5 dk. çırpılır. Daha sonra kedidili bisküvi kare borcama dizilir. 
 
Bisküvilerin üzerine soğuk süt dökülür. Ardından soğumuş olan muhallebi bisküvilerin üzerine yayılır.  Başka bir kabın içerinde çikolata sosu pişirilir ve soğuduktan sonra muhallebinin üzerine dökülür. Buzdolabında soğutulduktan sonra dilim dilim servis yapılır.   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder