Osmanlı usulü
bu çorbayı hafta sonu günüm için yaptım. Kızlar çok beğendiler umarım sizlerde
beğenirsiniz. Farklı bir lezzet arayanlar için güzel bir alternatif olduğunu
düşündüğüm bu çorba, biraz zahmetli olsa da ben size elimden geldiğince kolay
yöntemlerle anlatmaya çalıştım. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Sağlıkla
ve sevdiklerinizle kalmanız dileğiyle. Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 adet orta boy kabak
2 adet patates
3 adet orta boy havuç
Tuz
1,5 lt soğuk su
Meyanesi için:
Meyanesi için:
1 yemek kaşığı
tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı
yağ
2 yemek kaşığı un
2 lt sıcak su (kıvama uygun olarak ilave edilmelidir.)
Terbiyesi için:
Terbiyesi için:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Üzeri için:
Dereotu
Yapılışı:
Yapılışı:
Kabak, havuç ve patateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin.
Genişçe bir tencereye koyup, ölçülü suyu ve yeteri kadar tuz ilave edip,
sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra blenderdan geçirip püre haline
getirin.
Bu karışımı başka bir kaba boşaltıp, meyaneyi yapmak için tereyağını
ve sıvı yağı tencereye koyun. Yağ eridikten sonra unu ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sebze
püresini tencereye boşaltın. Bir tel yardımıyla hızlıca karıştırın. Bu arada çorbaya
2 lt. kadar (çorbanızın kıvamına uygun olarak daha az veya bu ölçüde kullanabilirsiniz.) daha sıcak su ilave edin. Çorba iyice özleşip kıvam aldıktan sonra terbiyesi
için, başka bir kapta yumurtanın sarısını ve sütü çırpın.
Çorba kaynadığı için
kesilmemesi için terbiyesinin içine 2-3 kepçe çorbadan ekleyip, öyle çorbaya
ilave edin. Sonrasında karıştırarak birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan almadan
önce tuzunu kontrol edip, tamamlayın ve üzerine dereotu doğrayarak servis
yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder