22 Mart 2016 Salı

Hidiv Çorbası

 

Osmanlı usulü bu çorbayı hafta sonu günüm için yaptım. Kızlar çok beğendiler umarım sizlerde beğenirsiniz. Farklı bir lezzet arayanlar için güzel bir alternatif olduğunu düşündüğüm bu çorba, biraz zahmetli olsa da ben size elimden geldiğince kolay yöntemlerle anlatmaya çalıştım. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Sağlıkla ve sevdiklerinizle kalmanız dileğiyle. Afiyet olsun.

Malzemeler:

3 adet orta boy kabak

2 adet patates

3 adet orta boy havuç

Tuz

1,5 lt soğuk su

Meyanesi için:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı un

2 lt sıcak su (kıvama uygun olarak ilave edilmelidir.)

Terbiyesi için:

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

Üzeri için:

Dereotu

Yapılışı:


Kabak, havuç ve patateslerin kabuklarını soyup, rendeleyin. Genişçe bir tencereye koyup, ölçülü suyu ve yeteri kadar tuz ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra blenderdan geçirip püre haline getirin. 
 
Bu karışımı başka bir kaba boşaltıp, meyaneyi yapmak için tereyağını ve sıvı yağı tencereye koyun. Yağ eridikten sonra unu ilave edip,  pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sebze püresini tencereye boşaltın. Bir tel yardımıyla hızlıca karıştırın. Bu arada çorbaya 2 lt. kadar (çorbanızın kıvamına uygun olarak daha az veya bu ölçüde kullanabilirsiniz.) daha sıcak su ilave edin. Çorba iyice özleşip kıvam aldıktan sonra terbiyesi için, başka bir kapta yumurtanın sarısını ve sütü çırpın. 
 
Çorba kaynadığı için kesilmemesi için terbiyesinin içine 2-3 kepçe çorbadan ekleyip, öyle çorbaya ilave edin. Sonrasında karıştırarak birkaç taşım daha kaynatın. Ocaktan almadan önce tuzunu kontrol edip, tamamlayın ve üzerine dereotu doğrayarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder