Kuzu eti sever misiniz ? Bir çoğunuzun hayır dediğini duyar gibiyim. Ama en sağlıklı
etlerin başında geliyor bunu da bilmenizi isterim. Ben bu yemek için özellikle kuzu eti almadım. Çünkü
dondurucuda daha önceden bulunan kuzu etlerini değerlendirmek istedim. O
nedenle her biri değişik boyutlarda görünüyor. Kuzu eti fırında pişince daha bir güzel oluyor. Sizlerde denemek isterseniz tarifimi denemenizi
tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 kg kemikli kuzu
5-6 adet çeri domates
1 adet havuç
4 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
6-7 diş sarımsak
3 adet defne yaprağı
6 adet tane karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
Yeteri kadar tuz ve sıcak su
Yapılışı:
Kemikli kuzu
parçalarını çok az zeytinyağı ilavesi ile kızgın tavada mühürleyin. Bu işlem
ile etin suyunun içerinde kalmasını sağlayın. Daha sonra fırın tepsisine
yerleştirin. Üzerine halka halka doğradığınız havuç, dörde böldüğünüz kuru
soğan, kabukları temizlenen sarımsaklar bütün olarak, ikiye bölünmüş olan sivri
biberler konur. Çeri domatesler, defne yaprakları ve tane karabiberler de tepisinin kenar ve ortalarına
serpiştirildikten sonra sulandırılan salça üzerine dökülür.
Tuzu da
serpiştirildikten sonra kaynar su ilavesi ile üzerine alüminyum folyo
kapatılır. Önceden 190 C 'ye getirilen fırında 40 dk.pişirilir. Daha sonra alüminyum folyo açılarak etlerin üzerinin de pişmesi sağlanır. Kemikler
etten ayrılmaya başlamışsa etin pişip pişmediği kontrol edilir. Yumuşamış
olduğundan fırından çıkartılır ve yanına garnitür ve pilav ile servis yapılır.
Afiyet olsun.
Cok guzelll
YanıtlaSil