22 Nisan 2016 Cuma

Madlen Kek

 
Madlen kek lise yıllarımda çok yaptığım ve İnci ablamın da çok sevdiği bir kektir.  Tarifi kaybettiğim için bunca yıl yapamamıştım. Ama sevgili arkadaşım Yasemin’den tekrar alıp hemen denedim. Beni yıllar önceye götüren bu kek tarifini sizlerle de paylaşmak istiyorum. Umarım sizlerde çok beğenir ve hep yaparsınız. Afiyet olsun.

Malzemeler:
5 adet yumurta
10 büyük yemek kaşığı toz şeker
10 büyük yemek kaşığı un
180 gr margarin veya tereyağı (eritilecek)
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya

Yapılışı:
Öncelikle keki hazırlamak için oda sıcaklığındaki yumurta ve şeker yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Daha sonra elenmiş unun yarısı, vanilya ve eritilip soğutulmuş margarin ilave edilir. Yumurta söndürülmeden nazikçe kek karışımı karıştırılır. Daha sonra kalan un ve portakal kabuğu rendesi karıştırılarak önceden yağlanıp, unlanmış kek kalıbına boşaltılır. 
 
Hiç bekletilmeden önceden ısıtılmış 175 C fırında 25-30 dk pişirilir. Fırından çıkartıldıktan sonra ilk sıcaklığı geçince kalıptan çıkartılır. Daha sonra dilim dilim kesilerek dilerseniz çikolata sosu ile dilerseniz sade olarak tüketin. Afiyet olsun.


1 yorum: