Kurabiye çeşidi
ararken çok sevdiğim fıstık kremalı kurabiye tarifini görünce hemen denemek
istedim. Hem lezzetli hem de çok uzun süre saklanabilen bu kurabiyeyi sizlerde
denemek isterseniz hiç durmayın. Tarifi hemen paylaşıyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 yemek kaşığı
tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı
fıstık ezmesi
1 çay bardağı toz
şeker
2 su bardağı un
1 çay kaşığı
kabartma tozu
1 çay kaşığı
karbonat
Yapılışı:
Oda sıcaklığındaki
tereyağı, fıstık ezmesi, yumurta ve toz şeker bir kaseye konur ve karıştırılır.
Daha sonra un, kabartma tozu ve karbonat ilave edilir. Ve hamur yoğurulur.
Tepsiye yağlı kağıt serilir ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır
ve yuvarlanır.
Hamur topları tepsiye 4-5 cm aralıkla yerleştirilir. Daha sonra
üzerine çatal ile bastırılır. Önceden ısıtılmış 170 C fırında 20 dk
pişirilir.
Not: Hamurların aralarındaki boşluk tam olarak verilmelidir. Çünkü 2 katı kabarıp birbirine yapışıyor. Benim yaptıklarım biraz sık oldu ve yapıştılar. O nedenle şekilleri biraz bozuk oldu.
Denicem bakalim şimdi 😊
YanıtlaSil