3 Mayıs 2016 Salı

Etli Sultani Bezelye


 
Bahar geldi ve tam zamanı olan sultani bezelyeyi vakti geçmeden hemen yapıp, yemenizi tavsiye ediyorum. Çok lezzetli bir bezelye çeşidi olduğunu düşünüyorum. Sizlerde pazarda görürseniz hemen alıp yapabilirsiniz. Dilerseniz kıymalı veya zeytinyağlı olarak da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler:
1 kilo sultani bezelye
1 adet kuru soğan
1 su bardağı domates sosu veya 1 kaşık domates salçası
100 gr. kuşbaşı et
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve su
Yapılışı:

Bezelyeler ayıklanıp kılçıkları varsa temizlenir. Bütün olarak bırakılır ve yıkanır. Diğer taraftan kuru soğan yemeklik olarak doğranır. Tencereye zeytinyağı  ve soğan konup pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra kuşbaşı et ilave edilir.
 
Et kavrulduktan sonra domates sosu konup karıştırılır. Bezelyeler ilave edilir. Hafif kavrulduktan sonra yaklaşık 2 su bardağı kadar su ve tuzu ilave edilir. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar yada düdüklüde 10 dk. pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

1 yorum: