Bahar
geldi ve tam zamanı olan sultani bezelyeyi vakti geçmeden hemen yapıp, yemenizi
tavsiye ediyorum. Çok lezzetli bir bezelye çeşidi olduğunu düşünüyorum. Sizlerde
pazarda görürseniz hemen alıp yapabilirsiniz. Dilerseniz kıymalı veya
zeytinyağlı olarak da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1
kilo sultani bezelye
1
adet kuru soğan
1
su bardağı domates sosu veya 1 kaşık domates salçası
100
gr. kuşbaşı et
2
yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
ve su
Yapılışı:
Bezelyeler ayıklanıp kılçıkları varsa temizlenir. Bütün olarak bırakılır
ve yıkanır. Diğer taraftan kuru soğan yemeklik olarak doğranır. Tencereye zeytinyağı ve soğan konup pembeleşinceye kadar kavrulur.
Daha sonra kuşbaşı et ilave edilir.
Et kavrulduktan sonra domates sosu konup
karıştırılır. Bezelyeler ilave edilir. Hafif kavrulduktan sonra yaklaşık 2 su
bardağı kadar su ve tuzu ilave edilir. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar yada
düdüklüde 10 dk. pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Etsiz nasil olur acaba?
YanıtlaSil