Bahar geldi ve artık mevsim
sebzeleri de pazardaki yerlerini almaya başladı. Hal böyle olunca geçen sezon
kuruttuğumuz sebzelerin biran önce bitirilmesi gerektiğini düşündüm. O nedenle hemen bir kavurma
ile biber ve patlıcan kurularını haşlayıp yemek yaptım. İnanın kurutulmuş biber ve
patlıcan tazesinden çok daha lezzetli oluyor. Bugüne kadar yapmadıysanız mutlaka deneyin ve siz karar verin. Bu tarifim ile lezzetine doyamayacağınız bir yemek çeşidi daha kazanacaksınız. Afiyetle…
Sağlıkla kalın.
Malzemeler:
1 kase kurutulmuş patlıcan
1 kase kurutulmuş biber
10 adet kurutulmuş domates
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve su
Yapılışı:
Kurutulmuş patlıcan ve biber yıkanır ve bir
tencereye konur. Üzerini geçecek kadar soğuk su konup, yumuşayıncaya kadar
haşlanır. Haşlama bittikten sonra suyu süzülüp bekletilir. Ayrı bir tencerede
yarım ay şeklinde doğranmış olan kuru soğan zeytin yağında kavrulur. Yıkanıp
ince ince doğranan domates kuruları da ilave edilir.
Ardından biber ve domates salçası konup kavrulur. Haşlanan biber ve patlıcan kurusu konup hafif kavrulduktan sonra 1-1,5 su bardağı kadar su ilave edilir. Kavurma suyunu çekip yumuşadıktan sonra ocaktan alınır. Sıcak olarak üzerine dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
Ardından biber ve domates salçası konup kavrulur. Haşlanan biber ve patlıcan kurusu konup hafif kavrulduktan sonra 1-1,5 su bardağı kadar su ilave edilir. Kavurma suyunu çekip yumuşadıktan sonra ocaktan alınır. Sıcak olarak üzerine dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder