30 Mayıs 2016 Pazartesi

Etli Kabak Dolması


Kabak mevsimi açıldı. Artık çeşitli yemekler ile sofranızı donatabilirsiniz. İşte tam da bu sebeple de bugün size kabak dolması tarifini vermek istedim. Çok lezzetli bir dolma yemek istiyorsanız bence tarifimi kaçırmayın. Hadi simdi size kolay gelsin. Afiyet olsun.
  
Malzemeler:
2 kg kabak
1 adet kuru soğan
1 adet domates
350 gr orta yağlı dana kıyma
½ çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
½  demet dereotu
1 çorba kaşığı domates salçası
½ çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kırmızı biber
½ yemek kaşığı domates salçası (suyuna ilave edilecek)
2 yemek kaşığı zeytinyağı (suyuna ilave edilecek)
2 su bardağı su

Yapılışı:
Öncelikle kabakları yıkayıp temizleyin ve kabuklarını kazıyın. Daha sonra ortadan ikiye kesip iç kısımlarını oyun. İçinden çıkardığınız kabakları bir kasede toplayın. Daha sonra bu kabak içleriyle mücver yapabilirsiniz. Diğer taraftan kıymayı genişçe bir kabın içerisine koyun. İçerisine soğanı yemeklik olarak doğrayıp ilave edin. Dereotunu temizleyip ince ince kıyın ve kıymaya ilave edin. Pirinci yıkayıp koyun. 
 
Son olarak salça, zeytinyağı, tuz,  kırmızı biber ve karabiber eklenerek yoğurun. Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içlerine paylaştırın. Domatesi kesip, kabakların üzerine koyun. Domates salçasını su ile sulandırıp, kabakların üzerine dökün.  Tencerenin kenarından 2 su bardağı  suyu, çok az tuz ve zeytinyağını ekleyin. Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar ağır ateşte pişirin. Ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.  

Not: Dilerseniz üzerine sarımsaklı veya sade yoğurt ile servis yapabilirsiniz.




2 yorum: