Kabak mevsimi açıldı. Artık
çeşitli yemekler ile sofranızı donatabilirsiniz. İşte tam da bu sebeple de
bugün size kabak dolması tarifini vermek istedim. Çok lezzetli bir dolma yemek
istiyorsanız bence tarifimi kaçırmayın. Hadi simdi size kolay gelsin. Afiyet
olsun.
Malzemeler:
2 kg kabak
1 adet kuru soğan
1 adet domates
350 gr orta yağlı dana kıyma
½ çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
½ demet dereotu
1 çorba kaşığı domates salçası
½ çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kırmızı biber
½ yemek kaşığı domates salçası
(suyuna ilave edilecek)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
(suyuna ilave edilecek)
2 su bardağı su
Yapılışı:
Öncelikle kabakları yıkayıp
temizleyin ve kabuklarını kazıyın. Daha sonra ortadan ikiye kesip iç
kısımlarını oyun. İçinden çıkardığınız kabakları bir kasede toplayın. Daha
sonra bu kabak içleriyle mücver yapabilirsiniz. Diğer taraftan kıymayı genişçe
bir kabın içerisine koyun. İçerisine soğanı yemeklik olarak doğrayıp ilave
edin. Dereotunu temizleyip ince ince kıyın ve kıymaya ilave edin. Pirinci
yıkayıp koyun.
Son olarak salça, zeytinyağı, tuz, kırmızı biber ve karabiber eklenerek yoğurun.
Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içlerine paylaştırın. Domatesi kesip,
kabakların üzerine koyun. Domates salçasını su ile sulandırıp, kabakların
üzerine dökün. Tencerenin kenarından 2
su bardağı suyu, çok az tuz ve
zeytinyağını ekleyin. Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar ağır
ateşte pişirin. Ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.
Not: Dilerseniz üzerine sarımsaklı
veya sade yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Goruntusu kadar lezzetli oldugu da kesin. Ellerine saglik.
YanıtlaSilEllerine saglik
YanıtlaSil