Geçtiğimiz hafta kızıma sürpriz yapmak için hazırladığım bu kalp kurabiyeler bir anda bitti. Bu
kadar lezzetli olacağını tahmin etmemiştim, ama tereyağı ile yapınca gerçekten
lezzeti şahane oldu. Çok kolay olan bu kurabiyeleri sizlerde mutlaka deneyin ve
afiyetle sevdiklerinize ikram edin.
Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çay bardağı buğday nişasta
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
4,5 çay bardağı un
1 paket vanilya (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Süslemek
için:
1 paket çikolata
½ paket süt kaymağı
Süsleme şekerleri , antep fıstığı veya Hindistan cevizi
Yapılışı:
Oda
sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri mikser veya robot yardımıyla çırpılır. Ardından
yumurta, nişasta, sirke ve un yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır. Kulak
memesi yumuşaklığındaki hamur streç filme sarılarak, yaklaşık 1 saat
buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen
hamur 2 eşit parçaya ayrılarak yağlı kağıt içerisinde 1 cm kalınlığında açılır.
Kalp kalıp ile kesilir. Hamurun yağlı
kağıt içerisinde açılmasının sebebi, kurabiyeyi rahatça elinize alıp, tepsiye
yerleştirebilmek içindir. Aksi takdirde açtığınız yerde yapışıp kalabilir.
Çok ince de açmamaya özen gösterin. Bütün hamur bitene kadar bu işleme devam
edin.
Daha sonra 175 C önceden ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.
Kurabiyeler fırında iken, kaynayan suyun üzerine koyacağınız bir kabın
içerisine çikolatayı koyup, buhar yardımıyla (benmari usulü) erimesini
sağlayın. Eriyen çikolataya kremayı ilave edip karıştırın. Kıvamlı bir karışım
olduktan sonra oda sıcaklığında bekletin. Kurabiyelerin yarısını bu karışıma
batırıp üzerine dilediğiniz şekerlemeyi veya fıstığı serpin. Fırın telinin veya
yağlı kağıdın üzerine koyun. Soğuduktan sonra servis tabağına yerleştirip
afiyetle yiyin.
Çok güzel olmuş
YanıtlaSilCok lezzetli gorunuyor. Denemeye deger.
YanıtlaSilSuper gozukuyorlar yrn bende deniyorumm hemennn
YanıtlaSil