31 Mayıs 2016 Salı

Kalp Kurabiye

 
Geçtiğimiz hafta kızıma sürpriz yapmak için hazırladığım bu kalp kurabiyeler bir anda bitti. Bu kadar lezzetli olacağını tahmin etmemiştim, ama tereyağı ile yapınca gerçekten lezzeti şahane oldu. Çok kolay olan bu kurabiyeleri sizlerde mutlaka deneyin ve afiyetle sevdiklerinize ikram edin.

Malzemeler:
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çay bardağı buğday nişasta
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
4,5 çay bardağı un
1 paket vanilya (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı kabartma tozu

Süslemek için:
1 paket çikolata
½ paket süt kaymağı
Süsleme şekerleri , antep fıstığı veya Hindistan cevizi

Yapılışı:

Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri mikser veya robot yardımıyla çırpılır.   Ardından yumurta, nişasta, sirke ve un yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığındaki hamur streç filme sarılarak, yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirilir.  Dinlenen hamur 2 eşit parçaya ayrılarak yağlı kağıt içerisinde 1 cm kalınlığında açılır. Kalp kalıp ile kesilir.  Hamurun yağlı kağıt içerisinde açılmasının sebebi, kurabiyeyi rahatça elinize alıp, tepsiye yerleştirebilmek içindir. Aksi takdirde açtığınız yerde yapışıp kalabilir. Çok ince de açmamaya özen gösterin. Bütün hamur bitene kadar bu işleme devam edin. 
 
Daha sonra 175 C önceden ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Kurabiyeler fırında iken, kaynayan suyun üzerine koyacağınız bir kabın içerisine çikolatayı koyup, buhar yardımıyla (benmari usulü) erimesini sağlayın. Eriyen çikolataya kremayı ilave edip karıştırın. Kıvamlı bir karışım olduktan sonra oda sıcaklığında bekletin. Kurabiyelerin yarısını bu karışıma batırıp üzerine dilediğiniz şekerlemeyi veya fıstığı serpin. Fırın telinin veya yağlı kağıdın üzerine koyun. Soğuduktan sonra servis tabağına yerleştirip afiyetle yiyin.

3 yorum: