Malzemeler:
1 büyük kase kurutulmuş sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve su
Yapılışı:
Kurutulmuş biberi yıkayıp,
bir tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar soğuk su konup, yumuşayıncaya kadar
haşlayın. Haşlama bittikten sonra suyunu süzüp bekletin. Ayrı bir tencerede zeytin
yağın ile birlikte salçayı kavurun ve haşlanan biberi koyup kavurun.
Bu şekilde biraz kavrulduktan sonra 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile deneyin. Tadına doyamayacaksınız.
Bu şekilde biraz kavrulduktan sonra 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile deneyin. Tadına doyamayacaksınız.
BEN EDİRNEDE KURU BİBERİN KIZARTMASINI YEMİŞTİM CİĞERİN YANINA. BİRAZ AĞIR AMA ARADA KAÇAMAK YAPMAKTAN ZARAR OLMAZ.
YanıtlaSilEdirne'de bende ciğer tava yedim. Onların biberleri gerçekten çok acı ama yağda kurumuş olarak geliyor. Benim tarifimlediğim soslu olduğundan daha lezzetli oluyor.
SilÇok güzel tarifler yazıyorsunuz😊çok teşekkürler❤️Beğenerek takip ediyorum❤️Bence muhteşemsiniz❤️👏
YanıtlaSil