1 Haziran 2016 Çarşamba

Kuru Biber Kavurması


 

Geçen yaz kuruttuğum kırmızı sivri biberleri de hemen bir kavurma yaparak bitirdim. Sizin de evinizde kurumuş biberleriniz varsa hemen yapıp, bir öğünde değerlendirin. Afiyet olsun.

Malzemeler:
1 büyük kase kurutulmuş sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve su

Yapılışı:

Kurutulmuş biberi yıkayıp, bir tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar soğuk su konup, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlama bittikten sonra suyunu süzüp bekletin. Ayrı bir tencerede zeytin yağın ile birlikte salçayı kavurun ve haşlanan biberi koyup kavurun. 
 
Bu şekilde biraz kavrulduktan sonra 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın. Dilerseniz sarımsaklı yoğurt ile deneyin. Tadına doyamayacaksınız.

3 yorum:

  1. BEN EDİRNEDE KURU BİBERİN KIZARTMASINI YEMİŞTİM CİĞERİN YANINA. BİRAZ AĞIR AMA ARADA KAÇAMAK YAPMAKTAN ZARAR OLMAZ.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edirne'de bende ciğer tava yedim. Onların biberleri gerçekten çok acı ama yağda kurumuş olarak geliyor. Benim tarifimlediğim soslu olduğundan daha lezzetli oluyor.

      Sil
  2. Çok güzel tarifler yazıyorsunuz😊çok teşekkürler❤️Beğenerek takip ediyorum❤️Bence muhteşemsiniz❤️👏

    YanıtlaSil