Ramazan ayının bir
klasiği olan güllaç tatlısını çok hafif bir tatlı olduğu için çok severim.
Nedense güllaç sadece ramazan aylarında marketlerde görülür. Diğer zamanlarda
yapılması yasak bir tatlıymış gibi. Oysa güllaç yapraklarıyla çok değişik
tatlılar ve yemekler dahi yapılabilir. Bugün sizlere değişik bir güllaç tarifi
vermek istiyorum. Misafirlerim çok beğendiler umarım sizler de beğenirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
250 gr (1 paket) güllaç
1,5 litre süt
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz (rondoda çekilmiş)
1 paket çikolatalı puding
2,5 su bardağı süt (puding için)
Süslemesi için:
Çilek
Hindistan cevizi
Yapılışı:
Öncelikle çikolatalı puding
karışımını, 2,5 su bardağı süt ile karıştırıp pişirin. Ilınması için bir
kenarda bekletin. (Kabuk tutmaması için ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.) Kakao,
şeker ve sütü bir tencereye koyup, karıştırın ve ocakta şeker eriyene kadar ısıtın.
Dikdörtgen borcam tepsiye ilk güllaç yaprağını koyun (kenarlarından taşanları
mutfak makası ile kesin veya kırıp içine koyun). Kakaolu sütten 1 kepçe alarak
azar azar yaprağın tamamını ıslatın.
Güllacın yarısını geçinceye kadar aynı
şekilde güllaçları ıslatın. Daha sonra arasına ılık pudingin yarısını ve
çekilmiş cevizi koyun ve yine aynı şekilde güllaç yapraklarını ıslatıp, koymaya
devam edin. Tamamı bittikten sonra yarısını
ayırdığınız pudingi, kalan süt ile karıştırın ve güllacın üzerine dökün. Hazırladığınız
güllacı hindistan cevizi ve çilek ile süsleyip, üzerini streç ile kapatın. Yaklaşık
1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Servis yapmadan önce dilimleyip servis
yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder