22 Haziran 2016 Çarşamba

Çikolatalı Pudingli Güllaç



Ramazan ayının bir klasiği olan güllaç tatlısını çok hafif bir tatlı olduğu için çok severim. Nedense güllaç sadece ramazan aylarında marketlerde görülür. Diğer zamanlarda yapılması yasak bir tatlıymış gibi. Oysa güllaç yapraklarıyla çok değişik tatlılar ve yemekler dahi yapılabilir. Bugün sizlere değişik bir güllaç tarifi vermek istiyorum. Misafirlerim çok beğendiler umarım sizler de beğenirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler:
250 gr (1 paket) güllaç
1,5  litre süt
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz (rondoda çekilmiş)
1 paket çikolatalı puding
2,5 su bardağı süt (puding için)

Süslemesi için:
Çilek
Hindistan cevizi

Yapılışı:
Öncelikle çikolatalı puding karışımını, 2,5 su bardağı süt ile karıştırıp pişirin. Ilınması için bir kenarda bekletin. (Kabuk tutmaması için ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin.) Kakao, şeker ve sütü bir tencereye koyup, karıştırın ve ocakta şeker eriyene kadar ısıtın. Dikdörtgen borcam tepsiye ilk güllaç yaprağını koyun (kenarlarından taşanları mutfak makası ile kesin veya kırıp içine koyun). Kakaolu sütten 1 kepçe alarak azar azar yaprağın tamamını ıslatın. 

 
Güllacın yarısını geçinceye kadar aynı şekilde güllaçları ıslatın. Daha sonra arasına ılık pudingin yarısını ve çekilmiş cevizi koyun ve yine aynı şekilde güllaç yapraklarını ıslatıp, koymaya devam edin.  Tamamı bittikten sonra yarısını ayırdığınız pudingi, kalan süt ile karıştırın ve güllacın üzerine dökün. Hazırladığınız güllacı hindistan cevizi ve çilek ile süsleyip, üzerini streç ile kapatın. Yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Servis yapmadan önce dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder