Ramazanda iftar
yemekleri de bir başka zevkli ve çeşitli oluyor. Bereketi ile gelen ramazan
sofralarınızı çeşitlendirmek ve farklı lezzetleri yakalamak adına size güzel
bir tarif vermek istiyorum. Tadı şahane olan bu kebabı umarım sizlerde çok
beğenirsiniz.
Malzemeler:
3 adet kabak
1 adet tavuk göğsü veya kalça eti
1 adet köy biberi
1 adet soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber, karabiber ve tuz
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı sıvıyağ (kızartma için)
Üzeri için:
Kaşar peynir
Yapılışı:
Kabakların dış kısımlarını kazıyıp,
yıkayın. Daha sonra ortadan ikiye uzunlamasına bölüp, çekirdekli kısımlarını
tatlı kaşığı yardımıyla oyun. Sıvı yağı
tencereye koyup kızdırın ve kabakları kızartıp fırın kabınıza alın.
Diğer
taraftan soğanı ince ince doğrayıp 2 yemek kaşığı yağda pembeleştirin. Tavuk
etini küp küp doğrayıp soğana ilave edin. Suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra köy biberini, sarımsağı minik
küpler halinde doğrayıp, domatesi de rendeleyip tavuğa ilave edin. Son olarak yarım yemek kaşığı
salçayı ve baharatları da ekleyip, çok az sıcak su koyarak pişirmeye devam
edin. Ocaktan aldıktan sonra kabakların içerisine harcı doldurun.
Kalan yarım
kaşık salçayı da sulandırıp, kabakların üzerini geçecek kadar su ilave edin. Fırın
kabının kapağı kapatılarak 200 C fırında suyu azalana kadar pişirin. Son olarak
servis yapmadan önce kaşar peyniri rendesi ekleyerek, 5 dk. daha fırınlayıp
sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder