16 Haziran 2016 Perşembe

Tavuklu Sandal Kebabı


Ramazanda  iftar yemekleri de bir başka zevkli ve çeşitli oluyor. Bereketi ile gelen ramazan sofralarınızı çeşitlendirmek ve farklı lezzetleri yakalamak adına size güzel bir tarif vermek istiyorum. Tadı şahane olan bu kebabı umarım sizlerde çok beğenirsiniz.
Malzemeler:
3 adet kabak
1 adet tavuk  göğsü veya kalça eti
1 adet köy biberi
1 adet soğan
1 adet domates 
1 yemek kaşığı domates salçası
Pul biber, karabiber ve tuz
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı sıvıyağ (kızartma için)
Üzeri için:
Kaşar peynir
Yapılışı:
Kabakların dış kısımlarını kazıyıp, yıkayın. Daha sonra ortadan ikiye uzunlamasına bölüp, çekirdekli kısımlarını tatlı kaşığı yardımıyla oyun.  Sıvı yağı tencereye koyup kızdırın ve kabakları kızartıp fırın kabınıza alın. 
 
Diğer taraftan soğanı ince ince doğrayıp 2 yemek kaşığı yağda pembeleştirin. Tavuk etini küp küp doğrayıp soğana ilave edin. Suyunu çekene kadar kavurun.  Daha sonra köy biberini, sarımsağı minik küpler halinde doğrayıp, domatesi de rendeleyip tavuğa ilave edin. Son olarak yarım yemek kaşığı salçayı ve baharatları da ekleyip, çok az sıcak su koyarak pişirmeye devam edin. Ocaktan aldıktan sonra kabakların içerisine harcı doldurun. 
 
Kalan yarım kaşık salçayı da sulandırıp, kabakların üzerini geçecek kadar su ilave edin. Fırın kabının kapağı kapatılarak 200 C fırında suyu azalana kadar pişirin. Son olarak servis yapmadan önce kaşar peyniri rendesi ekleyerek, 5 dk. daha fırınlayıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder