24 Haziran 2016 Cuma

Pirinç Çorbası



Bu çorbayı rahmetli babam çok severdi. O nedenle ne zaman yapsam babamı yad ederim. Ruhu şad olsun ve onun ruhuna gitsin. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Özlü ve doyurucu bir çorba istiyorsanız kaçırmayın derim. Afiyet olsun.

Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı şehriye
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Tuz
1  lt et suyu veya su

Yapılışı:

Tencere içerisine zeytinyağı konup, yemeklik olarak doğranmış kuru soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra nane, kırmızı biber ve salça ilave edilip kavrulur. 
 
Et suyuyla birlikte yıkanan pirinç ve tel şehriye ilave edilir. Çorba özleşene kadar kaynatılır ve ocaktan alınır. Kaselere konulan çorbanın üzeri nane serpilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder