Bu çorbayı rahmetli babam
çok severdi. O nedenle ne zaman yapsam babamı yad ederim. Ruhu şad olsun ve
onun ruhuna gitsin. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Özlü ve doyurucu bir çorba
istiyorsanız kaçırmayın derim. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı şehriye
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates
salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı
biber
Tuz
1 lt et suyu
veya su
Yapılışı:
Tencere içerisine zeytinyağı konup, yemeklik olarak doğranmış kuru soğan pembeleşinceye
kadar kavrulur. Daha sonra nane, kırmızı biber ve salça ilave edilip kavrulur.
Et
suyuyla birlikte yıkanan pirinç ve tel şehriye ilave edilir. Çorba özleşene
kadar kaynatılır ve ocaktan alınır. Kaselere konulan çorbanın üzeri nane serpilir.
Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder