Geçenlerde
internette gezerken rulo pastayı bu şekilde desenli görünce bende denemek
istedim. Biraz acemice olduğunu itiraf etmeyelim ama acelem olduğu için çok fazla özen gösteremedim. Ancak yılmadan bir kez daha farklı desenlerle yapmak
istiyorum. O zaman şekli belki daha güzel olur diye umut ediyorum. Ancak tadı süper olmuştu. Sizlerde
denemek isterseniz diye paylaşıyorum. Kolay gelsin.
Malzemeler
Pandispanya
için:
6 adet
yumurta
6 yemek
kaşığı şeker
6 yemek
kaşığı un
1 yemek
kaşığı dolusu kakao
Pastacı
Kreması için:
500 ml.
süt
7 yemek
kaşığı dolusu şeker
3 yemek
kaşığı un
2 adet
yumurta
3 yemek
kaşığı kakao
1 paket
vanilya (isteğe bağlı)
2 adet
muz (arasına koymak için)
Yapılışı:
İlk olarak yumurtalar bir kabın içerisine kırılır. Daha
sonra şeker ilave edilir ve mikser yardımıyla çırpılır. Elenmiş un ilave
edilerek karıştırılır. Bu karışımdan 1 su bardağı kadar ayrılır ve içerisine 1
yemek kaşığı kakao ilave edilir. Bu karışım karıştırılır ve bir pasta pompasına
konur. Kağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bu hamur ile şekil yapılır.
Dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Tüm kağıt bu şekilde doldurulduktan sonra pandispanya
hamuru dikkatlice üzerine yayılır. Önceden ısıtılmış 175 C fırına konur ve
pişirilir. Kek sünger gibi piştikten sonra, fırından çıkartılarak ilk
sıcaklığı çıkar çıkmaz kağıdı ile birlikte rulo şeklinde sarılır ve temiz
nemli bir bez ile üzeri kapatılır.
Diğer tarafta krema için tencereye toz şeker, un, yumurta ve kakao konur. Süt
yavaş yavaş dökülerek iyice özleşene kadar karıştırılır. Daha sonra
karıştırarak ocakta pişirilir. Krema göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınır.
Son olarak vanilya ilave edilerek mikser yardımıyla karıştırılır. Pürüzsüz bir
kıvam elde edilince soğuması için bırakılır.
Daha sonra bez ile kapalı olan kek
açılır ve kağıdından rahatça çıkartılır. Kekin arasına krema sürülür ve arasına
bütün olarak muz konup, rulo şeklinde sarılır. Her iki ucundan verev olarak
kesilip, 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Son olarak dilim dilim servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder