6 Haziran 2016 Pazartesi

Kolay Truffle


Canınız tatlı çekince hemen 3 malzemeyle hazırlayabileceğiniz bu tatlıları dilerseniz bayramda ikram için de hazırlayabilirsiniz. Kapmalarını değişik şekerlemeler ile süsleyerek sevdiklerinize de ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler:
5 adet fındıklı top kek
1 kutu krema
80 gr bitter çikolata
Toz antep fıstığı ve kakao

Yapılışı:

Çikolata benmari usulü (kaynayan su buharında ) eritilip, krema ilave edilir. Hızlıca karıştırılarak krema hazır hale getirilir. Kekler elle parçalanarak kremaya ilave edilir. Karıştırıldıktan sonra buzdolabında mümkünse 1 gün bekletilir. 

 

Ertesi gün tatlı kaşığı ile küçük parçalar kopartılarak elde şekil verilir. Son olarak antep fıstığı, hindistan cevizi veya   kakao ile kaplanarak  servis tabağına alınır. Buzdolabında muhafaza edip dilediğiniz gibi servis yapılır.

Not: Evde kalan kakaolu keklerinizi değerlendirmek için de bu tarifi kullanabilirsiniz. 

1 yorum: