Pilav yaparken çok fazla çeşit aklımıza
gelmiyor nedense. Her evde genellikle mevcut olan erişte ile bulgur pilavına
farklı bir tat katmak isterseniz işte tam size uygun bir tarif. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
½ su bardağı erişte
3 su bardağı su veya et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle yayvan bir tencereye zeytinyağı
konur ve erişte kızarana kadar kavrulur. Erişteler pembeleşmeye başladığında tereyağı
da ilave edilir. Tereyağı eriyip
erişteler kızardıktan sonra bulgur konup, 5 dk kadar kavrulur.
Sıcak su veya et suyu ile tuz ilave edilir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra üzerine bir kağıt havlu kapatılır ve demlenmesi için bekletilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Sıcak su veya et suyu ile tuz ilave edilir. Suyunu çekene kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra üzerine bir kağıt havlu kapatılır ve demlenmesi için bekletilir. Sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder