15 Haziran 2016 Çarşamba

Pür Lezzet


Yıllar önce yaptığım bu pilavı yine bir ramazan günü iftar yemeğimiz için yapmak istedim. Gerek görsel, gerekse lezzet olarak harika olan bu pilav, biraz meşakkatli olsa da bence değer. Belki lezzetini merak edip, sizler de denemek istersiniz. Konuklarınızdan tam not alacağınızdan hiç kuşkum yok. Afiyet olsun.  

Malzemeler:
4 su bardağı pirinç
5 su bardağı et suyu veya su 
250 gr kuşbaşı et
250 gr mantar
1 adet domates
4-5 adet köy biberi 
1 orta boy patates
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz 
1 su bardağı sıvı yağ  (kızartma için)

Yapılışı:

Pirinci tuzlu sıcak suda bekletin. Patatesleri soyup, yuvarlak olarak kesin. Biberleri ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Domatesi yuvarlak olarak dilimleyin ve sırasıyla önce patatesi daha sonra biberleri ve domatesi kızartın. Tavaya etleri koyun ve suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Çok az zeytinyağı ilave ederek iyice pişirin. Etleri dibi yuvarlak olan bir tencereye koyun. Etleri pişirdiğiniz tavada temizleyip doğradığınız, mantarları pişirip etin üzerine yerleştirin. Pirincin nişastası gidene kadar birkaç su yıkayıp, suyunu iyice süzdükten sonra mantarın üzerine bir kısmını koyun. 


Kızarmış olan patatesleri dizin ve üzerine yine pirinç ilave edin. Kızarmış biberleri dizip, tekrar pirinç koyun. En son kızarmış domates dilimlerini yerleştirin, kalan tüm pirinci boşaltın. Üzerine eritilmiş tereyağını, tuzu ve suyunu koyup, tencerenin kapağını kapatın ve ocakta suyunu çekene kadar pişirin. Eğer vaktiniz varsa pilavı suyunu verdikten sonra direk fırında da pişirebilirsiniz. Son olarak üzerine temiz bir bez ile kapatıp, demlenmesi için sarın. Servis yapmadan önce tencereyi ters çevirin. Bu şekilde servis yapın. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder