15 Haziran 2016 Çarşamba

Tavuklu İslim Kebabı


Hafta sonu iftar için hazırladığım islim kebabı çok leziz oldu. Daha önce et ile denediğim kebabı bu sefer tavuk ile denedim. Bence her iki türlü de harika oldu. Sizlerde denemek isterseniz tarifi hemen veriyorum. Afiyet olsun.

Malzemeler:
1 adet tavuğun kemiksiz tüm eti
6 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
½  su bardağı sıvıyağ (kızartma için)
Üzeri için:
10 adet çeri domates
3 adet köy biberi
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
Patlıcanları alacalı olarak soyup, tuzlu suda bekletin. Yağı kızdırın ve patlıcanların suyunu temiz bir bezle kurulayıp boyuna 1 cm kalınlığında dilimleyin. Kızgın yağda kızartıp peçete serdiğiniz bir tabağın içine alın. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağı ekleyip, yemeklik olarak doğradığınız soğanı ve sarımsağı soteleyin. Kuşbaşı doğranmış olan tavuk etini soğanların üzerine ilave ederek suyunu çekinceye kadar kavurun. 
 
Tavukların üzerine rondodan geçirdiğiniz domatesi, salçayı ve ½ su bardağı sıcak suyu ekleyerek pişirin. Kızarttığınız patlıcan dilimlerini artı şeklinde üst üste tezgaha koyup, tavuklu içden 2-3 parça olacak şekilde koyup karşılıklı olarak birbirine getirin ve üzerine köy biberi ve domatesin yarısını koyup kürden ile tutturun.  Tepsiye bu şekilde dizin. Daha sonra tavuklu harcın suyundan 2-3 kaşık koyun ve sıcak su ilavesi ile çok az tuz atıp önceden ısıtılmış 180 C fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.







1 yorum: