16 Ağustos 2016 Salı

Şeftali Reçeli

Şeftali reçeli yapmanın tam zamanı olduğunu düşünüyorum. Bursa’nın nefis yarma şeftalileri ile enfes bir reçel yapmak istiyorsanız hemen pazara veya markete uğrayıp reçel için malzemelerinizi almayı unutmayın. Hepinize kolay gelsin. Sağlık ve afiyetle yemeniz dileğiyle :)

Malzemeler:
1 kg şeftali
1 kg toz şeker
½ limon suyu veya 1 dolu tatlı kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Şeftalileri iyice yıkayıp, üzerindeki tüylerinden temizleyin. Daha sonra önce dilim dilim daha sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Üzerine ölçülü şekerini ilave edin. Bu şekilde 1 gece bekletin. Ertesi gün şeftalilerin sulandığını göreceksiniz.  Bu şekilde önce harlı, daha sonra orta ateşte kaynatın. Reçelin fazla köpürmemesi için içerisine tereyağını ilave edin. Ara sıra tahta kaşıkla karıştırıp, kıvam alıp almadığını kontrol edin.

Kıvam için reçelin suyundan alıp, kaşıktan yavaşça dökün. İplik gibi akıyorsa veya bir çay tabağına koyduğunuz reçel suyunu buzdolabında soğutun ve ortasından kaşıkla bir çizgi çizin. Açtığınız çizgi yavaş yavaş kapanıyorsa kıvamı olmuş demektir. Hemen limonunu veya limon tuzunu ilave edip, bir iki taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara yerleştirin ve kavanoz kapaklarını sıkıca kapatın. Serin bir yerde (şeftali reçeli sıcakta çabucak bozulabilir onun için buzdolabına koymakta fayda vardır) muhafaza edin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder