Şeftali reçeli yapmanın tam zamanı
olduğunu düşünüyorum. Bursa’nın nefis yarma şeftalileri ile enfes bir reçel
yapmak istiyorsanız hemen pazara veya markete uğrayıp reçel için
malzemelerinizi almayı unutmayın. Hepinize kolay gelsin. Sağlık ve afiyetle
yemeniz dileğiyle :)
Malzemeler:
1 kg şeftali
1 kg toz şeker
½ limon suyu veya 1 dolu tatlı kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Şeftalileri iyice yıkayıp, üzerindeki
tüylerinden temizleyin. Daha sonra önce dilim dilim daha sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Üzerine ölçülü şekerini ilave edin. Bu şekilde 1 gece bekletin.
Ertesi gün şeftalilerin sulandığını göreceksiniz. Bu şekilde önce harlı,
daha sonra orta ateşte kaynatın. Reçelin fazla köpürmemesi için içerisine
tereyağını ilave edin. Ara sıra tahta kaşıkla karıştırıp, kıvam alıp almadığını kontrol edin.
Kıvam için reçelin suyundan alıp, kaşıktan yavaşça
dökün. İplik gibi akıyorsa veya bir çay tabağına koyduğunuz reçel suyunu buzdolabında soğutun ve ortasından kaşıkla bir çizgi çizin. Açtığınız çizgi
yavaş yavaş kapanıyorsa kıvamı olmuş demektir. Hemen limonunu veya limon tuzunu
ilave edip, bir iki taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara
yerleştirin ve kavanoz kapaklarını sıkıca kapatın. Serin bir yerde (şeftali reçeli
sıcakta çabucak bozulabilir onun için buzdolabına koymakta fayda vardır) muhafaza
edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder