Bizim ev halkının en
sevdiği tatlılardan biri olan ekmek kadayıfını ilk defa denedim. Nedense bana
hep çok zor gözüken, ama hiç de zor olmayan bu tatlıyı tatil dönüşlerinde Afyon’da
vişneli olarak yerdik. Hazır vişne mevsimindeyken bende bu şekilde denedim. Aslında
vişnesi daha bol da olabilirmiş neyse. Sizin vişneniz çoksa biraz daha
fazlalaştırabilirsiniz. Gerçekten hem
hafif, hemde çok güzel oldu. Tavsiye
ederim sizlerde bir kez deneyin. Sağlıkla
ve afiyetle kalın.
Malzemeler:
1 paket küçük ekmek kadayıfı
1 paket küçük ekmek kadayıfı
Şerbeti İçin:
6 su bardağı şeker
7 su bardağı su
300 gr vişne
6 su bardağı şeker
7 su bardağı su
300 gr vişne
Üzeri için:
Kaymak ve antep fıstığı
Yapılışı:
Şerbeti hazırlamak için seker, su ve vişne bir tencereye konur ve kaynatılır. Vişnenin rengi şerbete çıkana kadar kaynatmaya devam edin. Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Daha sonra şerbetten 2 kepçe kadar ekmek kadayıfının üzerine dökün ve yumuşamasını sağlayın. (Benim aldığım ekmek kadayıfı yumuşak ve çok kuru bir kadayıf olmadığı için direkt olarak şerbet ile yumuşattım.
Şerbeti hazırlamak için seker, su ve vişne bir tencereye konur ve kaynatılır. Vişnenin rengi şerbete çıkana kadar kaynatmaya devam edin. Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Daha sonra şerbetten 2 kepçe kadar ekmek kadayıfının üzerine dökün ve yumuşamasını sağlayın. (Benim aldığım ekmek kadayıfı yumuşak ve çok kuru bir kadayıf olmadığı için direkt olarak şerbet ile yumuşattım.
Ancak aldığınız kadayıf çok sert ise
şerbeti kaynatmaya başlamadan önce üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp,
öncelikle yumuşamasını sağlayıp, daha sonra şerbetini üzerine gezdirin.) Kalan
tüm şerbeti ekmek kadayıfının üzerine döküp tepsiyi ocak üstüne yerleştirin. Kısık
ateşte ara ara, kenarlardaki şerbetinden kaşıkla alıp üzerine dökerek kadayıfın
şerbeti çekmesini sağlayın. Şerbet tamamen bittikten sonra ocaktan alın. Soğuması
için bekletin. Servis yapmadan önce dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine
kaymak, vişne taneleri ve antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder