3 Ağustos 2016 Çarşamba

Vişneli Ekmek Kadayıfı


Bizim ev halkının en sevdiği tatlılardan biri olan ekmek kadayıfını ilk defa denedim. Nedense bana hep çok zor gözüken, ama hiç de zor olmayan bu tatlıyı tatil dönüşlerinde Afyon’da vişneli olarak yerdik. Hazır vişne mevsimindeyken bende bu şekilde denedim. Aslında vişnesi daha bol da olabilirmiş neyse. Sizin vişneniz çoksa biraz daha fazlalaştırabilirsiniz.  Gerçekten hem hafif,  hemde çok güzel oldu. Tavsiye ederim sizlerde bir kez deneyin.  Sağlıkla ve afiyetle kalın.

Malzemeler:
1 paket küçük ekmek kadayıfı

Şerbeti İçin:
6 su bardağı şeker
7 su bardağı su
300 gr vişne

Üzeri için:
Kaymak ve antep fıstığı


Yapılışı:
Şerbeti hazırlamak için seker, su ve vişne bir tencereye konur ve kaynatılır. Vişnenin rengi şerbete çıkana kadar kaynatmaya devam edin. Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Daha sonra şerbetten 2 kepçe kadar ekmek kadayıfının üzerine dökün ve yumuşamasını sağlayın. (Benim aldığım ekmek kadayıfı yumuşak ve çok kuru bir kadayıf olmadığı için direkt olarak şerbet ile yumuşattım. 
 
Ancak aldığınız kadayıf çok sert ise şerbeti kaynatmaya başlamadan önce üzerine 1 su bardağı sıcak su döküp, öncelikle yumuşamasını sağlayıp, daha sonra şerbetini üzerine gezdirin.) Kalan tüm şerbeti ekmek kadayıfının üzerine döküp tepsiyi ocak üstüne yerleştirin. Kısık ateşte ara ara, kenarlardaki şerbetinden kaşıkla alıp üzerine dökerek kadayıfın şerbeti çekmesini sağlayın. Şerbet tamamen bittikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bekletin. Servis yapmadan önce dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine kaymak, vişne taneleri ve antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder