10 Şubat 2017 Cuma

Susamlı Toplar


Arkadaş günüm için hazırladığım susamlı toplar çok çıtır ve güzel oldular. Sizlerde mutlaka yapıp denemelisiniz. Tariflerimi yaparken hiç tereddüt yaşamayın çünkü her biri denenmiş bire bir tariflerdir. Hiçbir zaman sizi mahcup etmez ve çok beğenilecektir. Şüpheniz olmasın. Afiyet olsun.

Malzemeler:

100 gr oda sıcaklığında tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 adet yumurta (akı üzerine sürülmek için ayrılacak)
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
İçi için:
1 su bardağı susam ve biraz çörek otu
Yapılışı:
 Oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvıyağ, yumurta sarısını ve sirke bir kabın içerisinde krema kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpılır. Başka bir kabın içinde kuru malzemeler un, nişasta, kabartma tozu karıştırılır. Daha sonra hepsi birleştirilir. Hamur toparlanır. Biraz dağılır gibi bir kıvamda olacak. 


Daha sonra cevizden biraz büyük parçalar alınarak toplar oluşturulur. Önce yumurta akına daha sonra da susam, çörek otu karışımına bulanarak tepsiye dizilir. 185 C önceden ısıtılmış fırında üzeri çatlak oluncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servis tabağına konur. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder