İş dönüşü karnınız acıkmış ve şöyle hemen yapıp, yemek için hazırlayacağınız enfes hamburgerler için hemen bir markete girip alışverişiniz yapın ve eve gider gitmez patatesleri kızartmaya başlayın. Bu arada siz hamburgerlerinizi bir çırpıda yapıp afiyetle yemeye başlayın. Gerçekten harika bir tadı var. Dışarıda yemektense siz evde yapıp yiyin. Tarif için Refika'ya da teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten neffissss oldu. Mutlaka deneyin.
Köfte için:
300 gr dana kıyma
1 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tereyağı
Ara katmanlar için:
2 adet burger ekmeği 1 adet domates 2 adet aysberk yaprağı
1 adet kuru soğan
Yeteri kadar ketçap
Yeteri kadar mayonez
Yanında İkram için:
2 adet büyük patates
Yapılışı:
Patatesleri soyup yıkayın ve çubuk şeklinde doğrayın. Kızartma tencerenize ayçiçek yağını koyun ve kızdırın ardıundan kurutulmuş patatesleri atıp kızartın. Bu sırada hamburgerin köftesi için 2 defa çekilmiş dana kıymayı tuz, karabiber, pekmez, oda sıcaklığındaki tereyağı ve sirke ile birbirine lezzeti geçene kadar yoğurun. Yoğurdunuz köfte harcından büyük bir parça kopartın ve eliniz açın. Kalan köfte harcını da aynı şekilde şekillendirin ve kızgın döküm tavada çok az tereyağı ile çift taraflı pişirin. Köfteler tavada pişerken hamburger ekmeğini de ortadan ikiye ayırıp her iki tarafını tavaya koyup kızartın Ekmekleri tavadan alıp alt tabanına ketçap ve mayonez koyun. Köfteden sonra bir kez daha ketçap sıkın ve birkaç dilim halka soğan ekleyin. Bir dilim domates ve doğranmış yaprak aysbergi yerleştirin. Son olarak hem ekmeğin kapağına mayonez ve ketçap sıkın ve kapatın. Yanına kızaran patetesleri ketçap ve mayonezi sıkıp servis yapın. Afiyet olsun
Yemeğe tutkuyla bağlı olanların mutlaka okuması gereken Mutfak Sırları Anthony Bourdian son kitabını yorumladım. Yeni tarifleriniz için ilham alabilirsiniz.
YanıtlaSilhttps://forestofnoreturn.blogspot.com
https://forestofnoreturn.blogspot.com/2018/09/kitap-mutfak-sirlari-ascilik.html