Ramazanda Nurgül hanımın bize ikram ettiği kayısı suyunun tadını çok beğenince tarifi alıp sizlerle paylaşmak istedim. Hazır bu yıl kayısı bolluğu varken mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Hem yapması çok kolay hemde lezzeti müthiş. Şimdiden kolay gelsin.
Malzemeler:
2,5 kg kayısı
1 su bardağı şeker
Yapılışı:
Kayısılar güzelce yıkanıp, ortadan ikiye ayrılır. Daha sonra mutfak robotu yardımıyla püre haline getirilir. Tamamı bittikten sonra tencereye konup, şeker ilave edilerek ocakta tencerenin kapağı kapalı şekilde kaynatılır. Ara sıra dikkatli bir şekilde tencerenin kapağı açılıp karıştırılır.
Püre kaynarken çok fazla etrafa sıçradığı için herhangi bir yanmaya meydan vermemek için dikkatli olmalıdır. Yaklaşık 40 dk. kaynattıktan ocaktan alınıp, sıcakken kavanozlara konmalıdır. Kapağı sıkıca kapatılıp kavanozlar ters çevrilmelidir.
Kapaklar bu şekilde vakum yapılmış olur. Bu şekilde yapmış olduğunuz kayısı soslarını istediğiniz zaman açıp su ve arzu ettiğiniz ölçüden şeker ilavesi ile doğal kayısı suyu yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder