
Patlıcan deyince aklıma gelen en sevdiğim yemektir. Bir çok patlıcan yemeği yedim ama bunun kadar lezzetli olan bir yemek yemedim. Mutlaka deneyin ne demek istediğimi anlayacaksınız. Afiyet olsun.
300 gr kuşbaşı et
6 adet patlıcan
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet domates
2 adet köy biberi
1 adet kurusoğan
1 su bardağı zeytinyağı (yarım bardağı kızartmak için)
1/2 demet maydanoz
1 lt sıcak su
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanları alacalı olarak soyun. 2 cm kadar parçalara ayırıp tuzlu suda bekletin. Tavaya yarım bardak zeytinyağını koyun ve kızdırın. Daha sonra havlu peçete ile suyunu aldığınız patlıcanları kızgın tavaya koyun. Daha hafif olması için az miktarda yağ ile kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kağıt serilmiş tabağa alın ve fazla yağını süzdürün.
Tüm patlıcanlar bittikten sonra kuru soğanı yemeklik olarak doğrayın. Kalan yarım bardak zeytinyağı ile kavurun. Köy biberlerini iri parçalara bölün ve yağda kavurmaya devam edin. Bu arada kuşbaşı eti ilave edip, kavurmaya devam edin. Etin rengi değiştikten sonra kabuğu soyulmuş domatesi ilave edin. Hafif kavrulduktan sonra biber salçası, domates salçasını da ilave edin. Tümü kavrulduktan sonra yaklaşık 1 lt kadar sıcak suyu koyun ve et yumuşayıncaya kadar pişirin.
Arada etin pişip pişmediğini kontrol edin. Su azalırsa ilave yapabilirsiniz. Son olarak patlıcanları da ilave edip, tuzunu koyun ve pişene kadar kaynatın. Pişme işlemi sonunda üzerine maydanoz doğrayıp sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder