8 Ağustos 2018 Çarşamba

Havuçlu ve Dereotlu Poğaça


Çok güzel bir poğaça tarifi ile yine karşınızdayım. Taze haliyle bir farklı bayatlayınca daha da güzel olan bu güzel poğaçayı mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyet olsun

Malzemeler:

125 gr tereyağı
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 fincan süt
1 çay kaşığı kabartma tozu tepeleme
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 adet küçük havuç
1/2 demet dereotu
5,5 su bardağı un

Yapılışı:

Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta (1 adedinin sarısı üzerine sürülmek için ayrılacak) , sıvıyağ, süt, yoğurt, tuz ve şeker bir kaba alınır ve mikser ile karıştırılır. Daha sonra rendelenmiş havuç ve dereotu ilave edilir.

Son olarak elenmiş un ve karbonat ilave edilir. Hamur toparlandıktan sonra dilediğiniz gibi şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, 180 C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder