2 Temmuz 2015 Perşembe

Portakal Reçeli


Portakal reçeli en sevdiğim reçellerden biridir. Hazır portakal bol ve güzelken hiç vakit kaybetmeden reçelinizi yapıp, bir yandan yemeye başlayın, bir kısmını da yaz için ayırın. Gerçi yapım aşamasına bakıldığında biraz zor gibi görünse de, bence bu lezzete değer. Hepinize kolay gelsin. Sağlık ve mutlulukla yemeniz dileğiyle afiyet olsun. :)
Malzemeler:
2.75 kg portakal
2,5 kg toz şeker
2 tatlı kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
Öncelikle bütün portakalları  iyice yıkandıktan sonra kabuklarını rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Daha sonra hepsini bir tencereye yerleştirip üzerini geçecek kadar su ile doldurun ve ocakta kaynayana kadar bekletin. 5-6 dk kaynattıktan sonra bu suyu süzün ve tekrar su doldurup tekrar kaynatın. Bu işlemin en az 4-5 defa uygulayın. Daha sonra suyunu süzüp soğumasını bekleyin. Daha sonra bütün portakalları kare kare doğrayın. Bir tencereye koyun. Üzerine şekeri ilave edip yarım saat bekletin.
Daha sonra portakalların suyunu bıraktığını göreceksiniz. Ocağa alıp kaynatın ve ara sıra tahta kaşık ile karıştırın. Kıvamını anlamak için kaşıktan yavaşça dökün, eğer iplik gibi sünüyorsa veya bir çay tabağına bir miktar suyundan alıp buzdolabına koyun soğuduğunda ortasından kaşıkla ayırıp yavaş yavaş kapandığını görürseniz kıvama gelmiş demektir. 

Hemen limon tuzunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kavonozlara doldurup soğumasını bekleyin. Güneş almayan bir yerde muhafaza edin. Afiyet osun.

1 yorum:

  1. Yaptım ve her sene yapmaya devam ediyorum, çünkü bizimkiler çok beğendi

    YanıtlaSil