2 Temmuz 2015 Perşembe

Pancar Turşusu


Hafta sonu yaptığım pancar turşusunu sizlerle hemen paylaşıyorum. O kadar kolay ve pratik bir turşu ki şayet pancar turşusunu seviyorsanız hiç üşenmeden marketten 3-4  tane alıp yapabilirsiniz. Ertesi günü de afiyetle yemeye başlayabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.  
Malzemeler:
6-7  adet pancar
1 çay bardağı sirke
1 silme tatlı kaşığı tuz
2 tepeleme tatlı kaşığı şeker
2 diş sarımsak (ezilmiş)
Yapılışı:
Pancarların kök ve sapları kesildikten sonra kabukları soyulur. Yıkanır ve her biri istenilen büyüklükte ve şekilde (ben elma dilimi şeklinde yaptım) kesilir ve pancarların üzerine gelecek kadar su ilave edilerek düdüklüde sebze bölümünde iken, ilk buhar sesi duyulduktan sonra yaklaşık 15-20 dakika pişiririlir. Pancarlar biraz soğuduktan sonra kavanoza konulur ve  tencerenin içinde bulunan suyuna tuz, şeker, sirke ve dövülmüş sarımsağı konularak karıştırılır.

Tuzu tamamen eridikten sonra kavanozdaki pancarların üzerine dökülür ve kapağı kapatılıp buzdolabına kaldırılır. Ertesi gün turşunuz servise hazır demektir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder