15 Temmuz 2015 Çarşamba

Karpuz Sorbe




Kış bir türlü bitmek bilmemişti ama artık çok şükür sıcaklar başladı ve içimiz de sıcaklarla birlikte yanmaya başladı. Bu sıcak günlere özel sizler için hazırladığım karpuz sorbe bir taraftan içinizi serinletirken, bir taraftan da güzel bir lezzetin farkına varmanızı sağlayacak. Dilerseniz hazırlayıp bayramda misafirlerinize de değişik bir ikram olarak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler :
½ karpuz
4 yemek kaşığı şeker
1 adet limonun kabuğu ve suyu
4 yemek kaşığı su
Yapılışı :
Şeker, su, limon suyu ve limon kabuğu kaynatılır ve şurup hazırlanır. Karpuz ortasından başlayarak önce çekirdeksiz kısımları bir kaba alınır. Daha sonra çekirdekli kısmı dikkatlice alınıp temizlenir ve ardından tüm karpuz içi boşaltılır. 
Daha sonra mutfak robotunda çekilir. Püre haline gelen karpuza soğuyan şerbet ilave edilir. Soğuga dayanıklı bir kabın içersinde buzluğa konur. 1 saat sonra karıştırılır. Daha sonra ara ara karıştırarak karpuzun kristalize olması sağlanır. 

Tamamen donduktan sonra dilerseniz boşalttığınız yarım karpuz kabuğuna konup üzerine nane yaprakları ile süslenir. Dondurma kaşığı ile kaplara konup servis yapılır.



1 yorum: