Ekler pasta şuale hamurundan hazırlanan ve sanırım herkesin bayılarak yedidiği bir tatlıdır. Yapımı biraz zaman alsa da aslında hiç de zor olamayan bir tatlıdır. Sizin için tarifini denedim ve tarifini veriyorum. Umarım sizlerde çok beğeneceksiniz. Afiyet olsun.
Hamur için: 1 su bardağı su
1 su bardağı un
110 gr tereyağı
4 adet yumurta
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı şeker Krema için:
2 çorba kaşığı dolusu un
1/2 su bardağı toz şeker
350 ml.( büyük su bardağı) süt
1 adet yumurta
1,5 çorba kaşığı tereyağı
70 gr sütlü çikolata
70 gr bitter çikolata
7
Yapılışı:
Hamurunun yapılışı:
Öncelikle tencereye tereyağı koyun ve eritin. Üzerine su, tuz ve şekeri ekleyin. Altını çok açmamaya dikkat edin. Su kaynamaya başlayınca üzerine unu ekleyin ve ocağı kısık ateşe alarak spatula ile sürekli karıştırarak yaklaşık 10 dk. kadar hamuru pişirin. Daha sonra pişen hamuru cam bir kaseye alıp soğumasını sağlayın. Hamur tam olarak soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırmaya ve mikser ile düşük devirde karıştırmaya başlayın. Yumurtalar bitene kadar bu işleme devam edin. Hamur yapışkan bir hal alması gerekiyor. O nedenle 3. yumurta sonrasında bu kıvamı yakalarsanız son yumurtayı kırmayın. Yumurta büyüklükleri farklı olduğu için bu aşamada dikkatli olmak gerekiyor. Hamur pürüzsüz bir kıvam alınca sıkma torbası veya sağlam bir poşete koyup, poşetin ucuna, varsa yıldız uç takın. Yada düz poşetin ucunu kesin. Fırın tepsininin üzerine pişirme kağıdını serin ve kağıdı 4 ucundan hamurdan küçük parça sıkarak tepsiye yapıştırın ve tepsiye aralıklı olarak dilediğiniz boyutta hamuru sıkın. 190 C alt-üst fansız çalışan fırının orta rafında 22 dakika pişirin. Piştikten sonra biraz soğuduktan sonra, ister altını delip ister ortadan ikiye keserek içine soğumuş pastacı kremasını sıkın.
Krema Tarifi: Tencereye unu, toz şekeri, yumurtayı ve sütü ekleyin. Kıvam alana kadar karıştırarak kısık ateşte pişirin. Daha sonra soğuması için ve kıvamı pürüzsüz olması için mikser ile tereyağını da ilave ederek çırpın. Soğuması için üzerine streç kapatarak bekletin.
Kaplaması için:
Üzerinin çikolatası için birer paket bitter ve sütlü çikolatayı benmari usulü eritin.
Tüm işlemelerin ardından pişen ekler hamuru ikiye ayrılır ve arasına krema sıkılıp üzeri erimiş çikolataya batırılılarak eklerinizi hazır hale getirin. Afiyet olsun.
Tüm işlemelerin ardından pişen ekler hamuru ikiye ayrılır ve arasına krema sıkılıp üzeri erimiş çikolataya batırılılarak eklerinizi hazır hale getirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder